miercuri, 16 februarie 2011
Culturile de orez din China sunt amenintate de poluare
Conform unui articol aparut in revista "Nouvel Siecle" pana la 10% din productia de orez din China este poluata cu metale toxice si anume cadmiu. Studiile sunt realizate pe o perioada de 4 ani si pun in lumina modul cum ajunge acest metal sa fie absorbit din apa poluata in orez.
marți, 15 februarie 2011
O noua planeta in systemul solar?
S-ar parea ca da, insa vom afla abia in aprilie cand cercetatorii John Matese si Daniel Whitmirevor analiza prima transa de date adunate de catre telescopul Wise care apartine de NASA. Se pare ca planeta ar avea de 4 ori masa lui Jupiter, este la o distanta mai mare de soare de 15 000 ori decat Pamantul si de 375 decat Pluto. Aceata planeta ar fi una gazoasa si ar avea se pare o temperatura de -73 grade celsius.
duminică, 13 februarie 2011
Particule care zboara ca un stol de pasari
Zilele acestea, cercetătorii de la CERN au lăsat deoparte căutările bozonului Higgs, materiei negre sau altor probleme care nu își găsesc încă răspunsuri. Aceștia se concentrează îndeosebi pe o problema apărută în recentele ciocniri intre protoni și anume felul în care particulele rezultate se deplasează. După mai multe experimente cercetătorii au realizat ca acestea au o deplasare asemanatoare unui stol de pasari.
Never- again space station photo possible
CAPE CANAVERAL — NASA and its partners might stage an extraordinary photo opportunity next month, capturing pictures of the International Space Station with all current U.S., Russian, European and Japanese spacecraft moored there.
Gene Mutations Linked to High Blood Pressure
Yale University researchers have identified two novel genetic mutations that can trigger hypertension in up to a third of patients suffering from a common cause of severe high blood pressure, they report in the Feb. 11 issue of the journal Science.
Cata informatie exista in lume?
"Trăim într-o lume în care economiile, libertatea politică și dezvoltarea culturală se bazează tot mai mult pe capacitățile noastre tehnologice," a spus autorul principal Martin Hilbert a USC Annenberg School for Communication & Jurnalism. “Aceasta este prima serie de studiu pentru a cuantifica capacitatea omenirii de a gestiona informatii.”
Pregatiti-va pentru cateva numere mari:
- Privind la ambele memorie digitală şi dispozitive analogice, cercetătorii au calculat ca omenirea este capabila de a stoca cel puțin 295 exabytes de informații. (Da, asta e un număr cu 20 zerouri în ea.)
- Punand in alta lumina aceste cifre, o stea fiind un "bit" de informatie, fiecare ar detine cam o galaxie de informații, sau 315 ori numărul de boabe de nisip din lume, dar tot ar fi mai puțin de unu la sută din informaţia stocată în toate moleculele de ADN dintr-o singura persoana.
- Incepand cu 2002, capacitatea de stocare digitală a depășit cea analoagă, în 2007 informaţiile stocate în mediul digital atingand 94 la suta.
- In 2007 s-au trimit 1.9 zettabytes de informație în lume, echivalând cu citirea în fiecare zi a 174 de ziare de către fiecare persoana de pe mapamond.
- Din 1986 până în 2007, perioada de timp examinate în studiu, capacitatea de calcul la nivel mondial a crescut cu 58 de procente pe an, de zece ori mai repede decât PIB-ul Statelor Unite
Mystery of How Fleas Jump Resolved After 44 Years
New research from the University of Cambridge sheds light on how fleas jump, reaching speeds as fast as 1.9 meters per second. They push off with their toes, not their knees.
Fossil find puts 'Lucy' story on firm footing
New fossil found at Hadar, Ethiopia seems to confirm that a key ancestor of ours could walk upright consistently - one of the major advances in human evolution.
Palaeo-scientists knew A. afarensis spent some of its time standing tall; that much has been clear since 1974 when they first examined a skeleton of the species, famously dubbed "Lucy", also found near the village of Hadar in the Ethiopian rift valley.
Palaeo-scientists knew A. afarensis spent some of its time standing tall; that much has been clear since 1974 when they first examined a skeleton of the species, famously dubbed "Lucy", also found near the village of Hadar in the Ethiopian rift valley.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)