vineri, 15 aprilie 2011

Materia neagra, mai greu de gasit decat se credea

Conform rezultatelor anuntate online pe 13 aprilie de catre cercetatorii responsabili cu proiectul XENON 100, cautarea materiei negre, care ar fi responsabila de 80% din masa universului nu a vrut sa se arate in cele 100 de zile care au trecut de la inceputul studiului. Acestia asteapta ca macar o particula de materie neagra sa patrunda prin 1 400 metri de roca si sa izbeasca un nucleu de xenon din cele 161 de kilograme racite si depozitate in bazinul colector, ce ar duce la o emisie luminoasa. Totusi conform cercetatorilor, negasirea materiei negre in acest experiment nu inseamna ca aceasta nu exista si trebuie continuat.

joi, 14 aprilie 2011

Creste numarul de bolnavi de astm

Conform unui studiu aparut in Scientific American, procentul bolnavilor de astm a crescut vertiginos in ultimii treizeci de ani si motivul principal se pare ca nu este poluarea cum se credea pana acum ci cresterea constanta a igienii. De mici, fiind tot mai feriti de virusi si bacterii care se afla in mediul inconjurator, sistemul imunitar nu mai intra in contact si nu mai are timp sa se intareasca. Asadar, murdariti-va, sau nu va spalati.

Razboiul cyber-spionajului

Conform mai multor anchetatori si oficiali americani, hackerii chinezi au furat pana acum terabyti de date sensibile de la useri americani de pe calculatoare apartinand departamentului de stat. In acest razboi, nu numai ca chinezii au castigat dar ataca in continuare, suspecti fiind in primul rand statul si desigur armata, datele sensibile avand legatura cu fabricarea unor arme. Aceasta unitate a fost denumita "Byzantine Hades" de catre anchetatorii americani. Sa fie oare acesta secretul dezvoltarii pe viitor? Americanii si chinezii sigur stiu.

Urme de om fosile descoperite in Tanzania

Aceste noi descoperiri au fost anuntate de Brian Richmond de la universitatea George Washington la intalnirea anuala a Societatii Paleontologice. Descoperirea s-a efectuat in 2010, urmele avand o vechime de 120 000 ani, infatiseaza o banda de 18 oameni care se deplasau spre o destinatie necunoscuta. In total au fost gasite un numar de 350 de urme, fosilizate in ceea ce a fost cenusa vulcanica umeda. Importanta acestor descoperiri se datoreaza din cauza numarului redus ale acestor urme in toata lumea.