joi, 9 septembrie 2010

Legile fizicii ar putea varia prin univers

O echipa de astrofizicieni cu sediul in Australia si Anglia a descoperit dovezi că legile fizicii sunt diferite în diferite părţi ale universului. Echipa - de la Universitatea din New South Wales, Universitatea Swinburne de Tehnologie si Universitatea din Cambridge - a prezentat un raport despre descoperire în revista Physical Review Letters. O versiune preliminară a lucrării este în prezent în curs de evaluare colegială.
Raportul descrie modul în care una dintre constantele fundamentale ale naturii nu pare a fi constantă, după toate. În schimb, acest "număr magic" cunoscut sub numele de - "alpha" - pare să varieze în tot universul.
"După măsurarea alfa în aproximativ 300 de galaxii îndepărtate, o constanta a apărut: acest număr magic, care ne spune puterea de electromagnetism, nu este aceeaşi peste tot aşa cum este aici pe Pământ, şi pare să varieze în mod continuu de-a lungul unei axe prin univers , "Profesorul John Webb, de la Universitatea din New South Wales a spus.
"Este una dintre cele mai mari întrebări ale stiintei moderne - sunt legile fizicii, aceeaşi peste tot în univers şi în întreaga sa istorie? Suntem hotărâţi să răspundem la această întrebare într-un fel sau altul."

LG a anuntat ca pregateste o noua linie de smartphone-uri bazate pe platforma NVIDIA Tegra 2. Procesorul de 1GHz dual core, grafica NVIDIA si capabilitatile de a rula fullHD vor fi punctele forte ale noilor modele Optimus.
LG va prezenta smartphone-urile bazate pe NVIDIA Tegra 2 in ultimul trimestru din acest an. Puterea si eficienta energetica a procesorului dual core si Tegra 2 vor garanta o navigare excelenta, performanta in jocuri si redare video fullHD. Inca nu se stie ce tip de sistem de operare va fi folosit, probabil Android sau Windows Mobile.

Pe cand Sony, Samsung, Lg sau Panasonic par preocupati de noile lor produse 3D, Sharp decide sa imbunatateasca imaginea tehnologiei LCD. Din punctul de vedere al celor de la Sharp, adaugarea unei noi culori primare la traditionalele rosu-albastru-verde si anume galbenul, ar imbunatati imaginea unui tv LCD, imaginile reproduse fiind mai naturale si mai bogate. Noua tehnologie QuadPixel este capabila sa reproduca un trilion de culori, potrivit celor de la Sharp, care au anuntat deja noi modele care se bazeaza pe aceasta tehnologie.

Infinia reprezinta noua generatie de LCD si LED TV de la LG. Noua serie LX9500 exceleaza din toate punctele de vedere: display 3d full led slim certificat THX, wirelees 1080p, TruMotion 480Hz, contrast dinamic de 10.000.000:1, acces NetCast, servicii de internet ca Yahoo TV Widgets, Netflix, YouTube, Picasa si nu in ultimul rand un superb Seamless Design ce atrage privirile atat pornit cat si in stand-by.

miercuri, 8 septembrie 2010

Oamenii de stiinta strapung secretul paşilor de dans care plac femeilor


Pentru a realiza această descoperire, psihologii de la Universitatea din Northumbria au filmat 19 de voluntari cu vârsta de 18-35 ani dansand pe un ritm simplu, folosind camere 3D.
Acestia si-au aratat apoi performanţele lor la o adunare de 37 de femei heterosexuale. Dar ca sa nu denatureze evaluarea acestora din urmă in functie de aspectul fizic, cercetatorii au fost atenţi pentru a transfera miscarile de dans pe un "avatar" model virtual de tip alb şi asexuat, fără a face distincţie, recreat de calculator.
Rezultatele experimentului, opt variabile diferite folosite pentru diferenţierea între un "bun" dansator si unul "rau" pentru femeile intervievate, indeosebi de mişcările mari si diferite ale gâtului şi trunchiului.
Pentru motive şi mai obscure, amplitudinea in mişcare a umărului şi încheietura mâinii stângi, sau viteza de mişcare a genunchiului drept, ar fi, de asemenea, crucială.
"Îmi imaginez trebuie să existe o multitudine de modalităţi de a dansa în diferite culturi, dar importanţa fundamentală a miscarilor vor fi identice," a spus Dr Neave, care va continua cercetarile pentru a analiza implicaţiile acestei descoperiri.
Pentru Dr. Neave, cu toate acestea, "studiul este primul care demonstreaza ceea ce diferenţiază un bun dansator de unul rău. "Oamenii din toata lumea vor fi interesaţi să ştie ce paşi de dans trebuie să schiţeze pentru a atrage femeile", spune el.

Cea mai mare turbina de curenti marini


Pe 02.09.2010 a fost instalata langa centrul European de Energie Marina in Orkney, Scotia cea mai mare turbina marina din lume. Aceasta are puterea de 1MW si va fi capabila sa alimenteze 1000 de case cu necesarul lor de energie. Conform Timothy Cornelius, director Atlantis Resources Corp., avantajele acestei turbine submarine este cunoasterea perioadelor cand curentii sunt puternici cat si poluarea vizuala inexistenta. De asemeni, datorita vitezei mici de rotatie de aproximativ 6-8 rotatii pe minut, fauna si flora marina nu va avea de suferit.

Bateriile pentru vehicolele electrice nu sunt asa de poluante pe cat se spune


Aceasta este concluzia la care a ajuns echipa de cercetatori elvetieni de la institutul EMPA. Cercetatorii au calculat cu rigoare absolut toate procesele de fabricare si de obtinere a materialelor necesare fabricarii vehicolelor normale si electrice deoarece sustinatorii "petrolului" insista ca este mai putin distrugator pentru planeta forarea petrolului decat mineritul materialelor necesare bateriilor. Acestia au demonstat ca impactul atribuit contruirii bateriilor nu este decat de 15% din totalul impactului necesar construrii intregului vehicol. De asemeni, acestia au calculat ca masinile pe benzia au nevoie de un consum sub 4l/100 km pentru a putea se compara in termeni de poluare si impact asupra naturii cu masinile electrice.

O descoperire noua in Spania


A dat putin peste cap teoria penelor la dinozauri. Noutatea acestui dinozaur botezat Concavenator corcovatus, lung de 4 metri si gasit in La Cierva, mijlocul Spaniei este ca avea mici umflaturi pe picioarele din fata ce impinge teoria aparitiei penelor la dinozauri a fost mult mai devreme decat se credea. Varsta acestuia a fost estimata la 120-150 milioane ani. Totusi un alt lucru misterios a fost descoperit la acest dinozaur si anume cocoasa de pe spate care se datoreaza a doua vertebre marite a carui rol nu a fost inteles inca.

luni, 6 septembrie 2010



Cel mai nou player universal de la Marantz.
Reda Super Audio CD(Stereo/Multi), BD-Video/-ROM, DVD-Audio/Video/-R/-RW/+RW, CD-DA/-R/-RW/dtsCD, iar ca tip de fisiere MP3/WMA/AAC/WAV/DivX Plus HD/AVCHD/Jpeg/Kodak Picture de pe disc si MP3/WMA/AAC/WAV/DivX Plus HD/AVCHD/Mpeg/h.264/Jpeg de pe USB sau din retea.
Suporta HDMI ver.1.4a, adica suport pentru discuri blu-ray 3D.
Se poate face update de firmware prin internet. Ofera acces online Netflix si Youtube printr-un update de firmware anuntat pentru decembrie 2010.

* Player multimedia HDTV ce suporta majoritatea formatelor de fisiere audio, video si foto existente, inclusiv 1080p MKV x264 si M2TS
* Cel mai puternic procesor video al momentului - Sigma Designs 8642 - 667Mhz
* Ruleaza imagini Blu-Ray ISO si DVD ISO, cu meniuri (Blu-ray menu, BD-J, BonusView, BD-Live)
* Decodare hardware si pass through pentru formatele HD Audio, inclusiv DTS HD Master Audio si Dolby True HD; iesire analogica RCA 7.1, iesire digitala optica si coaxiala
* Instalare rapida si facila a hard disk-ului SATA in tray-ul special, fara suruburi
* Citeste fisiere de pe mediile de stocare externa USB 2.0 (HDD extern, DVD/BluRay extern, Stick USB, camere foto digitale) sau eSATA (Hard Disk extern, Unitate optica externa)
* Client BitTorrent integrat

duminică, 5 septembrie 2010

Salt de la 36 500 m altitudine


Elvetianul Felix Baumgartner va incerca sa depaseasca recordul mondial de saritura de la cea mai mare altitudine, incercand sa bata recordul din 1960 care a fost de 31 000 m. Acesta va folosi un costum special destinat sa-l ajute sa suporte temperaturi de -60 grade C si temperaturile inalte datorate frecarii. Dupa 35 secunde de la salt acesta ar trebui sa atinga fenomenala viteza de 1100 Km/h, ceea ce va face din el primul om care va atinge mach 1 in cadere libera.

Cea mai veche bere din lume


Au fost gasite in Marea Baltica, la 50 de metri adancime si se presupune ca au 200 de ani. Acestea au fost pastrate in conditii optime de presiune si temperatura.