miercuri, 8 septembrie 2010

Oamenii de stiinta strapung secretul paşilor de dans care plac femeilor


Pentru a realiza această descoperire, psihologii de la Universitatea din Northumbria au filmat 19 de voluntari cu vârsta de 18-35 ani dansand pe un ritm simplu, folosind camere 3D.
Acestia si-au aratat apoi performanţele lor la o adunare de 37 de femei heterosexuale. Dar ca sa nu denatureze evaluarea acestora din urmă in functie de aspectul fizic, cercetatorii au fost atenţi pentru a transfera miscarile de dans pe un "avatar" model virtual de tip alb şi asexuat, fără a face distincţie, recreat de calculator.
Rezultatele experimentului, opt variabile diferite folosite pentru diferenţierea între un "bun" dansator si unul "rau" pentru femeile intervievate, indeosebi de mişcările mari si diferite ale gâtului şi trunchiului.
Pentru motive şi mai obscure, amplitudinea in mişcare a umărului şi încheietura mâinii stângi, sau viteza de mişcare a genunchiului drept, ar fi, de asemenea, crucială.
"Îmi imaginez trebuie să existe o multitudine de modalităţi de a dansa în diferite culturi, dar importanţa fundamentală a miscarilor vor fi identice," a spus Dr Neave, care va continua cercetarile pentru a analiza implicaţiile acestei descoperiri.
Pentru Dr. Neave, cu toate acestea, "studiul este primul care demonstreaza ceea ce diferenţiază un bun dansator de unul rău. "Oamenii din toata lumea vor fi interesaţi să ştie ce paşi de dans trebuie să schiţeze pentru a atrage femeile", spune el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu