joi, 9 septembrie 2010

Legile fizicii ar putea varia prin univers

O echipa de astrofizicieni cu sediul in Australia si Anglia a descoperit dovezi că legile fizicii sunt diferite în diferite părţi ale universului. Echipa - de la Universitatea din New South Wales, Universitatea Swinburne de Tehnologie si Universitatea din Cambridge - a prezentat un raport despre descoperire în revista Physical Review Letters. O versiune preliminară a lucrării este în prezent în curs de evaluare colegială.
Raportul descrie modul în care una dintre constantele fundamentale ale naturii nu pare a fi constantă, după toate. În schimb, acest "număr magic" cunoscut sub numele de - "alpha" - pare să varieze în tot universul.
"După măsurarea alfa în aproximativ 300 de galaxii îndepărtate, o constanta a apărut: acest număr magic, care ne spune puterea de electromagnetism, nu este aceeaşi peste tot aşa cum este aici pe Pământ, şi pare să varieze în mod continuu de-a lungul unei axe prin univers , "Profesorul John Webb, de la Universitatea din New South Wales a spus.
"Este una dintre cele mai mari întrebări ale stiintei moderne - sunt legile fizicii, aceeaşi peste tot în univers şi în întreaga sa istorie? Suntem hotărâţi să răspundem la această întrebare într-un fel sau altul."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu