"Trăim într-o lume în care economiile, libertatea politică și dezvoltarea culturală se bazează tot mai mult pe capacitățile noastre tehnologice," a spus autorul principal Martin Hilbert a USC Annenberg School for Communication & Jurnalism. “Aceasta este prima serie de studiu pentru a cuantifica capacitatea omenirii de a gestiona informatii.”
Pregatiti-va pentru cateva numere mari:
- Privind la ambele memorie digitală şi dispozitive analogice, cercetătorii au calculat ca omenirea este capabila de a stoca cel puțin 295 exabytes de informații. (Da, asta e un număr cu 20 zerouri în ea.)
- Punand in alta lumina aceste cifre, o stea fiind un "bit" de informatie, fiecare ar detine cam o galaxie de informații, sau 315 ori numărul de boabe de nisip din lume, dar tot ar fi mai puțin de unu la sută din informaţia stocată în toate moleculele de ADN dintr-o singura persoana.
- Incepand cu 2002, capacitatea de stocare digitală a depășit cea analoagă, în 2007 informaţiile stocate în mediul digital atingand 94 la suta.
- In 2007 s-au trimit 1.9 zettabytes de informație în lume, echivalând cu citirea în fiecare zi a 174 de ziare de către fiecare persoana de pe mapamond.
- Din 1986 până în 2007, perioada de timp examinate în studiu, capacitatea de calcul la nivel mondial a crescut cu 58 de procente pe an, de zece ori mai repede decât PIB-ul Statelor Unite
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu